Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина»: Бундестаг блокуватиме асоціацію ЄС і України через Тимошенко


Німецький парламент заблокує угоду про асоціацію з Україною, якщо екс-прем’єра Юлію Тимошенко не звільнять. Як повідомляє прес-служба партії «Батьківщина», про це заявив голова комітету з європейської інтеграції німецького Бундестагу Ґунтер Кріхбаум після зустрічі з дочкою Тимошенко Євгенією.

«Угоду про асоціацію Європейського Союзу з Україною буде заблоковано. Я, як голова комітету бундестагу з європейської інтеграції, це рекомендуватиму, доки справу Юлії Тимошенко не закрито… Для нас ця справа є символом того, як в Україні ставляться до прав людини і демократії», – цитує Кріхбаума сайт «Батьківщини».

Як повідомляє прес-служба партії, німецький політик також висловився схвально з приводу того, що федеральний канцлер Німеччини Анґела Меркель під час зустрічі з Євгенією Тимошенко висловила свою підтримку її матері та демократичній опозиції України.

Крім того, він наголосив, що для ЄС є дуже важливим є те, як відбудуться парламентські вибори в Україні. «Міжнародне співтовариство спостерігає за виборчим процесом в Україні і проводитиме розслідування, якщо будуть зафіксовані порушення», – сказав Кріхбаум.

За повідомленням, зустріч відбулася 17 жовтня.
XS
SM
MD
LG