Доступність посилання

ТОП новини

Янукович у Москві говоритиме про газ – Грищенко


Президент України Віктор Янукович під час візиту до Москви 22 жовтня обговорить низку питань, зокрема, у газовій темі, повідомив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

«Тематика переговорів у Москві буде достатньо широкою: насамперед, це наша взаємодія в економічній сфері, мабуть, не обійдеться без розгляду питання з газової тематики», – заявив міністр сьогодні після переговорів з російським колегою Сергієм Лавровим.

Крім того, за словами Грищенка, обговорюватиметься тема спільних проектів, переговори за якими вийшли на досить високий рівень узгодження.

«Уже є згода керівників двох країн, тексти існують, самий час, але існують певні деталі, по яких треба нарешті визначитись. У нас підготовлені дві угоди – можливо, для підписання, технічно ми вже на це вийшли. Таким чином, цей робочий візит (Президента України) буде за своїм масштабом повнозначним обговоренням усіх основних тем, які стоять на порядку денному нашого співробітництва», – сказав голова МЗС.

Щодо визначення морського кордону між двома країнами в Керченській протоці, то і Грищенко, і Лавров наголосили на необхідності збільшення кількості експертів, залучених до врегулювання цього питання.

«Ми дуже істотно просунулися в напрямку пошуку взаємоприйнятного рішення... Зараз необхідно уточнити певні моменти, які вимагають уже трохи розширити коло тих, хто повинен на експертному рівні визначитися у сфері своєї компетенції», – сказав український міністр.

При цьому Грищенко висловив сподівання, що найближчим часом удасться вийти на взаємоприйнятне рішення, яке представлять керівництву двох країн.
XS
SM
MD
LG