Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали лідирують у зовнішній рекламі, але цього не визнають


Есперти підтверджують, що «блакитні» площі кількісно переважають
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

Есперти підтверджують, що «блакитні» площі кількісно переважають

Сабіна Пухка

Київ – Під час цьогорічної виборчої кампанії Партія регіонів є лідером за кількістю зовнішньої реклами по всій Україні. Про це заявляють представники Асоціації зовнішньої реклами. Однак у самій провладній партії переконують, що опозиція має зовнішньої реклами вдвічі більше. Водночас експерти наголошують: голоси виборців допоможе здобути не кількість агітації, а ефективність її використання.

На сьогодні, за даними Асоціації зовнішньої реклами, у Партії регіонів налічується близько 5500 білбордів по всій Україні. Голова цієї асоціації Артем Біденко у коментарі Радіо Свобода пояснив ситуацію тим, що партія завчасно звернулася до рекламних агенцій, щоб викупити рекламний простір.

«Партія регіонів розміщає рекламу саме через великі рекламні агенції, через експертів, спеціалістів, які заздалегідь бронювали площини, вони знають, як їх бронювати і які місця є ефективними», – зауважив Біденко.

Однак Партія регіонів наявність такої кількості білбордів заперечує, зазначаючи, що Об’єднана опозиція має вдвічі більше рекламних площ. Зокрема, перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов у коментарі Радіо Свобода пояснив це тим, що, на відміну від інших політичних сил, регіонали роблять акцент не на зовнішній рекламі, а на зустрічах із виборцями.
Чому вони програють? Тому, що думали, що білбордами вони переможуть, а треба перемагати зустрічами з виборцями
Михайло Чечетов

«Ми вважаємо, що це не головне. Чому вони програють? Тому, що думали, що білбордами вони переможуть, а треба перемагати зустрічами з виборцями. А з людьми вони мало зустрічаються, бо їм немає чого сказати, вони ж брешуть і ніяк не розберуться, хто з них красивіший, розумніший: Кличко чи Опозиція», – прокоментував для Радіо Свобода Михайло Чечетов.

Між тим, депутат від БЮТ Сергій Пашинський у розмові з Радіо Свобода зауважив, що під час нинішньої виборчої кампанії Об’єднаній опозиції не раз відмовляли у розміщенні зовнішньої реклами. При цьому, за його словами, в деяких регіонах реклама опозиції взагалі відсутня.
У Черкаській області наші рекламні щити псувалися, причому з подачі Партії регіонів
Сергій Пашинський

«У нас по всій країні трохи більше ніж 1200 білбордів, більше того, є регіони, де їх кількість можна перерахувати на пальцях однієї руки. Крім того, наприклад, у Черкаській області наші рекламні щити псувалися, причому з подачі Партії регіонів», – зауважив Сергій Пашинський.

«Реклама на користь Партії регіонів домінує – це безперечно» – політолог

Водночас політолог Вадим Карасьов розповів, що ринок зовнішньої реклами в Україні малорозвинений і надто чутливий до адміністративного ресурсу. Тож не дивно, що більшість рекламних площ належить саме Партії регіонів, зазначає він.
У нас немає повноцінного ринку зовнішньої реклами, він адмініструється втручаннями державних регуляторів
Вадим Карасьов

«Те, що зовнішня реклама на користь Партії регіонів домінує, це безперечно. З одного боку, зовнішня реклама має комерційні витоки і це проблема фірм, що розміщують рекламу. З іншого, у нас немає повноцінного ринку зовнішньої реклами, він адмініструється втручаннями державних регуляторів», – сказав в інтерв’ю Радіо Свобода Вадим Карасьов.

Рекламісти констатують, що українські партії неефективно проводять рекламні кампанії. Вони керуються не ефективністю впливу, а кількістю витрачених грошей. Більше виділяють коштів на телерекламу, менше – на решту агітації. До того ж, вони мобілізують усі ресурси відразу, хоча куди результативніше було б діяти поступово, переконують фахівці.
XS
SM
MD
LG