Доступність посилання

ТОП новини

УДАР надав недостовірну інформацію по праймеріз – київська «Батьківщина»


Київська організація партії «Батьківщина» заявляє, що партія УДАР використала соціологію як «спосіб розправи із конкурентами». Про це повідомили у прес-центрі Київського регіонального штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина».

Зокрема, як стверджують у «Батьківщині», дані «праймеріз» від УДАРу, які були використані для ультиматуму Об’єднаній опозиції про зняття так званих «нерейтингових» кандидатів 15 листопада, ґрунтуються не на паралельних дослідженнях соціологічних компаній, про що свідчить відповідь компанії центра СМД «Соціс» на лист кандидатів на депутатів від ОО «Батьківщина» Сергія Терьохіна, Ксенії Ляпіної, Олександра Чорноволенка та Олександра Бригинця.
«Ми стверджуємо, що вся інформація, подана УДАРом, не відповідає дійсності і була брудним політичним трюком, направленим на зняття кандидатів від Об’єднаної опозиції», – заявляють кандидати від опозиції.

Так, у зверненні до 6 компаній, які брали участь у замовленні від партії УДАР, депутати від опозиції просили роз’яснень щодо оприлюднених результатів соціологічного опитування з рейтингу окремих мажоритарних депутатів, а також відомостей щодо порядку розрахунку розміру похибки кінцевого результату. Відповідно до рейтингів УДАР», тільки в двох столичних округах перевагу над УДАРником мав кандидат від «Батьківщини». За даними «Батьківщини», «Соціс» відповів, що проводив дослідження у 15 виборчих округах, але в жодному з округів Києва компанія досліджень не проводила.

«Судячи із відповіді, кожна компанія зробила свій шматок роботи, після чого вже функціонери з УДАРу поєднали їх у єдиний рейтинг», – заявили депутати від Об’єднаної опозиції.

Об’єднана опозиція зняла у Києві на користь партії УДАР лише одного свого кандидата-мажоритарника – Юрія Ганущака (округ № 214). Інші кандидати від Об’єднаної опозиції в Києві, незважаючи на наполягання УДАРу про зняття з реєстрації, продовжують балотуватися. Це, зокрема, Ксенії Ляпіна, Сергій Терьохін, Дмитро Андрієвський та Олександр Бригинець.
XS
SM
MD
LG