Доступність посилання

ТОП новини

Кличко про формування коаліції демсил: «Не можна святкувати перемогу до бою»


Партія УДАР у новій Верховній Раді готова співпрацювати з Об’єднаною опозицією «Батьківщина» та іншими політичними силами, які виступають за демократичний розвиток України, але підписувати будь-які угоди до виборів передчасно, заявив лідер УДАРу Віталій Кличко.

«Спочатку ми маємо виграти парламентські вибори, захистити наш результат, а вже потім формувати коаліцію. Я вважаю, що не можна святкувати перемогу до бою», – сказав політик журналістам у Запоріжжі, повідомляє прес-служба УДАРу.

Він наголосив, що УДАР – європейська партія, яка діятиме за європейськими нормами.

Віталій Кличко також зазначив, що в нього викликають посмішку заяви політичних опонентів та окремих колег по опозиції, що він чогось чи когось боїться. «Це нагадує мені ті самі заяви, які я чую від своїх опонентів у спорті. Напевно, хтось надивився спортивних прес-конференцій моїх суперників і діє за тим самим принципом. Але слід враховувати те, що відбувається потім. Бо після заяв про те, що я когось боюсь, все закінчується не зовсім добре для тих, хто таке заявляє», – сказав відомий боксер.

Крім того, лідер УДАРу розповів журналістам про те, як у партії визначалися з єдиним кандидатом від опозиції.

УДАР визначав і запропонував підтримати єдиних кандидатів від опозиції не за колишніми заслугами або за лояльністю партійним вождям, а враховуючи думку виборців. Ми провели спільну соціологію, за результатами якої в тих округах, де перевага у висуванців «Батьківщини», наші партійці зняли свої кандидатури заради спільної перемоги. У відповідь наші партнери на своєму з’їзді «забули» про соціологію, знявши переважно просто непрохідних кандидатів і, по суті, подарувавши округ, де був шанс на перемогу опозиції, ставленикам влади», – зазначив Кличко.

Він висловив сподівання, що суперечностей із опозицією вдасться уникнути, і закликав партнерів до прозорої, а не «залаштункової» політики.

«Нашим колегам час відмовитися від підходу «старшого брата» щодо УДАРу. Наша партія давно виросла і наростила м’язи. Сьогодні ми є головною альтернативою і головним опонентом Партії регіонів. І тому пропонуємо всім об’єднатися, щоб відсторонити «регіони» і КПУ від влади, а не витрачати дорогоцінний час і сили на взаємознищення», – наголосив Віталій Кличко.
XS
SM
MD
LG