Доступність посилання

ТОП новини

Певні загрози для гривні існують – експерт


Певні кроки Національного банку на валютному ринку є позитивними, заявив в ефірі Радіо Свобода член спостережної ради Українського кредитно-банківського союзу Ярослав Колесник. Водночас він констатував, що запропонований НБУ набір монетарних інструментів підігріває попит населення на іноземну валюту. І це може позначитися на стабільності гривні.

«Певні загрози для гривні існують. Це залежатиме від дій НБУ, уряду та нової Верховної Ради. Є всього-на-всього два реальних інструменти, які можуть стримати цю небезпеку: закони про обов’язковий продаж валюти і про обмеження валютних операцій на рівні 90 днів», – зауважив Ярослав Колесник.

На думку деяких експертів, Національний банк намагається викликати додатковий попит на іноземну валюту і таким чином знецінити гривню. Як заявив, зокрема, порталу Finance.UA голова Комітету економістів України Андрій Новак, останні постанови НБУ не заспокоюють, а підігрівають негативні очікування. І це може призвести до повторення подій чотирирічної давнини, коли завдяки панічним настроям сталася значна девальвація гривні. Натомість гендиректор міжнародної інвестиційно-банківської компанії Вадим Браїловський заявив Укрінформу, що гривня буде стабільною і після парламентських виборів.
XS
SM
MD
LG