Доступність посилання

ТОП новини

На Рівненщині кандидат пропонує гроші за інформацію про підкуп виборців


У 154-му виборчому окрузі Рівненської області з центром у місті Дубно один із кандидатів запропонував винагороду для осіб, які повідомлять йому про факти підкупу виборців. Мажоритарник Сергій Костючко стверджує, що в окрузі масово скуповують голоси громадян на підтримку провладного кандидата. У зв’язку з цим кандидат-бізнесмен оголосив винагороду за повідомлення про факти, що мають ознаки злочину, передбачені статтею 157 Кримінального кодексу. Про це кореспондентові Радіо Свобода повідомили спостерігачі Громадянської мережі «Опора».

За надання інформації про факт підкупу іншою особою на користь кандидата в депутати Костючко обіцяє дві тисячі гривень. За повідомлення про факти підкупу з представленням списків осіб, які зобов’язалися проголосувати за винагороду – вісім тисяч гривень. За повідомлення про факти підкупу з наданням списків осіб, які зобов’язалися проголосувати за винагороду, по одному з адміністративних районів округу – 20 тисяч гривень. Костючко поширив плакати зі зверненням до мешканців округу, яке поширив у Демидівському, Дубенському, Здолбунівському, Млинівському та Радивилівському районах.

За словами довіреної особи кандидата Олександра Башмата, до виборчого штабу Сергія Костючка вже надійшло декілька заяв від громадян про підкуп виборців. Однак жодних винагород поки що не виплачували. Олександр Башмат повідомив, що штабісти перевіряють надану інформацію і розробляють процедуру перерахунку коштів. На основі отриманої інформації вони обіцяють звернутися до правоохоронців.
XS
SM
MD
LG