Доступність посилання

ТОП новини

Донецький мер пояснив, чому рекламує мажоритарників від Партії регіонів (ВІДЕО)


Олександр Лук’янченко
Олександр Лук’янченко
Донецький міський голова Олександр Лук’янченко сьогодні пояснив, чому бере участь у рекламі мажоритарників від Партії регіонів, яка йде на місцевому телеканалі. За словами Олександра Лук’янченка, він це робить не як міський голова, а як керівник Донецької міської організації Партії регіонів.

«Я просто висловив свою думку. Ця реклама не в робочий час йшла. Я просто висловив свою думку як керівник міської Партії регіонів по відношенню до кандидатів. Я ж не можу розтроїтися і роздвоїтися», – сказав Лук’янченко.



Сергій Ткаченко, голова донецького Комітету виборців України, з цього приводу в коментарі Радіо Свобода зазначив: «Чи є це порушення, чи нема – це порушення, сам факт, повинен встановити в суд, а в суд можуть звернутися суб’єкти виборчого процесу, чиї права були порушені внаслідок дії в даному випадку мера. Кандидати від опозиції, опоненти, мажоритарники-самовисуванці повинні звернутися в суд і відстоювати своє право на рівний доступ до ЗМІ або в залежності від того, як вони кваліфікають. Якщо цього немає, то це означає, що ця ситуація нікому не потрібна з опозиції. Права випадку в цьому випадку не порушуються».

За словами Сергія Ткаченка, громадські організації можуть лише відзначати цей факт, а вся інша комунікація повинна відбуватися між суб’єктами виборчого процесу, які борються за владу в округах і в країні.
XS
SM
MD
LG