Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборна Рівненщина: «чорний піар» і чимало всіляких «хитрощів»


Фальшивки, поширені в останні дні перед парламентськими виборами у Рівному
Фальшивки, поширені в останні дні перед парламентськими виборами у Рівному
Рівне В останній передвиборний тиждень рівняни намагаються не читати листівок із поштових скриньок і не звертати уваги на електронні листи з «чорнухою» на кандидатів від анонімних відправників. За період передвиборної кампанії «перепало на горіхи» усім рейтинговим кандидатам. Авторів жодної з листівок та газет, котрі публікувалися з фальшивими вихідними даними і без них, правоохоронці не знайшли.

Кульмінацією «чорного піару» на Рівненщині став фальшивий наклад газети Всеукраїнського об’єднання «Свобода», в якому лідеру цієї партії Олегу Тягнибоку приписали заклик каструвати одного з кандидатів «за намагання продати Рівненський льонокомбінат», а місцевого кандидата-мажоритарника від Об’єднаної опозиції Олега Осуховського подано як автора під статтею «Українці повинні карати». Тут же – ода норвезькому терористові Андресу Брейвіку. Газета мала неправдиві вихідні дані.

«Cвободівці» відмежувалися від фальшивої газети і подали заяву до міліції, СБУ й прокуратури.

«Служба безпеки нам дала відповідь, що це не їхня компетенція, а компетенція прокуратури. Прокуратура дала відповідь, що вони звернулися до Служби безпеки України, і вони мають тим зайнятися. Міліція взагалі жодної відповіді не дала», – розповів Олег Осуховський.
  • Зображення 16x9

    Валентина Одарченко

    Співпрацює  з  Радіо Свобода з 2000 року, власний кореспондент у Рівненській і Волинській області. Народилася 1965 року в місті Дубно. Закінчила факультет журналістики Київського державного університету ім.Т.Г.Шевченка, юридичний факультет Національного університету «Острозька академія». З 1995 по 1999 рік очолювала першу на Рівненщині ФМ-радіостанцію «Нова хвиля».  Журналіст  Рівненської філії НТКУ. 

XS
SM
MD
LG