Доступність посилання

ТОП новини

Грищенко: курс України на європейську інтеграцію незмінний


Костянтин Грищенко, архівне фото
Костянтин Грищенко, архівне фото
Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив сьогодні, перебуваючи в Німеччині, що курс України на європейську інтеграцію незмінний, повідомила пресова служба МЗС. За його словами, асоціація України з Європейським Союзом відповідає інтересам обох сторін.

Виступаючи на міжнародній конференції «Україна та ЄС: вибори, інтеграція та економічні перспективи», що відбувається в Берліні, Грищенко також висловив упевненість, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом стане чітким сигналом щодо майбутньої ролі та значення України для ЄС. В Україні цей сигнал надасть додаткового стимулу для поглиблення важливих реформ та зміцнення європейських стандартів, додав він.

Щодо парламентських виборів в Україні міністр поінформував учасників конференції про заходи керівництва України для забезпечення вільного і демократичного виборчого процесу, які, за його словами, вже нині отримують високу оцінку з боку спостерігачів. Це, у свою чергу, дає підстави стверджувати, що парламентські вибори відповідатимуть європейським стандартам, передає слова Грищенка пресова служба МЗС.

У ЄС останнім часом пов’язують очікуване підписання Угоди про асоціацію з Україною з припиненням політично мотивованого використання правосуддя проти опозиції, а також із належним проведенням парламентських виборів.
XS
SM
MD
LG