Доступність посилання

ТОП новини

Європейці хочуть бачити Україну в Європі – депутат Європарламенту


Київ – У Києві презентували телевізійний фільм «Україна в контексті Європи: від минулого до майбутнього», створений литовським режисером за підтримки українсько-литовського фонду імені Шевченка та посольства Литви. Посол Литовської Республіки, що був присутній на прем’єрі, заявив: незважаючи на всі проблеми, Україна повинна стати частиною об’єднаної Європи. І у стрічці йдеться саме про це.
Саулюс Новікас
Саулюс Новікас

Режисер і автор фільму «Україна в контексті Європи» Саулюс Новікас говорить, що давно зацікавився загальною історією України та Литви, багато подорожував Україною та спілкувався з її мешканцями. Однак на литовському телебаченні він бачив не завжди те, що насправді тут відбувалося.
Дуже правильні слова в фільмі – Європу треба робити тут, в Україні – і я з цим повністю згоден
Саулюс Новікас

«Тому мені захотілося показати Україну у правдивому плані, адже нам треба шукати спільні точки дотику. Дуже правильні слова в фільмі – Європу треба робити тут, в Україні – і я з цим повністю згоден», – зазначив режисер.

Європейці хочуть бачити Україну в Європі – депутат Європарламенту

​Фільм був задуманий з метою продемонструвати підтримку українського шляху до Європи. Про це на презентації стрічки сказав посол Литви в Україні Пятрас Вяйтекунас. І головування Литви в Раді ЄС майбутнього року сприятиме цьому.
Є питання щодо опозиції, чесних вільних виборів, але шлях України в ЄС має продовжуватися, Україна повинна стати частиною об’єднаної Європи
Андрюс Кубілюс

«У 2004 році Литва стала членом ЄС та НАТО, і ми ще не забули, що ми робили добре, що, можливо, невдало. І ми ділимося цим досвідом, діють комісії з питань інтеграції в ЄС. Є питання щодо опозиції, чесних вільних виборів, але шлях України в ЄС має продовжуватися, не можна допускати ізоляції – Україна повинна стати частиною об’єднаної Європи», – сказав посол.

Європейці хочуть бачити Україну в Європі, стверджує депутат Європарламенту від Литви Віктор Успаських.
Для ЄС від вступу України буде немала користь
Віктор Успаських

«Не дивіться на вузькі реакційні кола. Дивлячись на широке коло, для ЄС від вступу України буде немала користь. Адже це країна з великою територією, культурою, хорошими спеціалістами, технологіями. І цими цінностями буде користуватися і Європейський Союз», – зазначив Віктор Успаських.

Про євроінтеграцію України в документальному фільмі говорять колишній президент Литви Валдас Адамкус, Прем’єр-міністр України Микола Азаров, Президент України (1991–1994 років) Леонід Кравчук та інші.
  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG