Доступність посилання

ТОП новини

Мер Харкова Кернес: зняття опозиційних кандидатів – трюк


Зняття з передвиборчої гонки кандидатів у народні депутати від партії УДАР Віталія Кличка та Об’єднаної опозиції на користь одне одного – це трюк, заявив харківський міський голова Геннадій Кернес, коментуючи політичні баталії на Харківщині за кілька днів до дня голосування.

«Що робить опозиція: вона знімає своїх кандидатів, тим самим оголюючи округи, тобто там тепер відсутні представники від опозиції. Ці люди не мають підтримки, їх ніхто не знає і не бачить. Це певною мірою трюк для того, щоб показати, що нібито ці люди єдині. Але вже зараз, коли ще триває передвиборча кампанія, ми бачимо, що до єдності їм далеко», – висловив свою позицію голова міського осередку харківських регіоналів, мер Геннадій Кернес.

На його переконання, сім кандидатів від Партії регіонів за виборчими округами, що розташовані в місті, і стільки ж по області зможуть без перешкод перемогти. «Ми знаємо, чого хочемо і яких результатів хочемо досягти», – підсумував Кернес.

Раніше керівництво ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та УДАРу домовилися зняти деяких кандидатів у мажоритарних округах на користь сильніших опозиційних політиків, що підтверджувалося б соціологічними даними.

Чотири кандидати від «Батьківщини» на користь УДАРу і стільки ж від партії Кличка відмовилися від продовження передвиборчої боротьби.

Таким чином, сподівається лідер ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк, зростуть шанси в опозиції перемогти під час голосування 28 жовтня.

Пізніше у Харкові відмовився від участі у виборах ще один кандидат, Олексій Подгорний, що висувався від Об’єднаної опозиції по 173-му виборчому округу, тепер у цьому окрузі немає жодного опозиційного кандидата на депутата.
XS
SM
MD
LG