Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську родичі обвинуваченого в терактах оголосили голодування


На місці одного з вибухів у Дніпропетровську
На місці одного з вибухів у Дніпропетровську
Мати, дружина й теща одного з обвинувачених у скоєнні терористичних актів у Дніпропетровську Лева Просвірніна оголосили голодування. Про це Радіо Свобода сьогодні повідомила дружина обвинуваченого Вікторія Просвірніна.

За її словами, однією з причин початку голодування стала чергова відмова матері Просвірніна у побаченні з сином: за 5 місяців вона з ним не бачилась жодного разу.

Крім того, як сказала Вікторія Просвірніна, родичі протестують проти фальшування доказів провини Просвірніна та фільму «Пекельне пекло», продемонстрованого на Першому Національному телеканалі, де він подається як злочинець.

«Ми також підтримуємо Лева у його заяві, яку він написав 16 жовтня, і в якому вказав, що слідство фальшувало докази його провини. Ми вимагаємо, щоб прокуратура розглянула цю заяву і дала якусь обґрунтовану оцінку цим фальсифікаціям, зараз ніякої відповіді на цю заяву немає», – сказала Радіо Свобода Вікторія Просвірніна.

Вона також додала, що голодування триває з середи, матері обвинуваченого та її матері, які голодують, по 60 років.

27 квітня цього року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. Прокуратура області порушила кримінальну справу за статтею «терористичний акт».

У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Водночас у Дніпропетровську пролунали сумніви в офіційній версії.
XS
SM
MD
LG