Доступність посилання

ТОП новини

Міліція не реагувала на побиття киян, які прийшли поспілкуватися з Азаровим – активісти (ФОТО)


Автор фото – Аліса Рубан
Автор фото – Аліса Рубан
60-80 чоловіків спортивної статури напали сьогодні на киян, які прийшли на відкриття станції метро «Іподром» у столиці, щоб поспілкуватися з представниками влади. Про це Радіо Свобода повідомила одна з учасників акції, заступник голови Демократичного альянсу Вікторія Черевко.

«На підході до «Іподрому» нас зупинили 60-80 чоловіків у чорному, міцної статури, у цивільному. Протягом кількох хвилин у нас забрали всі банери, всі плакати, все зламали, з нас позривали мегафони, з рук виривали речі. Все забрали. Міліція в цей час стояла поруч, нічого не робила. А потім, коли мав виходити Азаров, нашу групу відтіснили від входу до метро», – сказала Черевко.

За її словами, одному з учасників акції стало зле, зараз він у лікарні.

Як наголосила Черевко, вимоги учасників пікету були аполітичними, стосувалися комунального господарства.

Зараз, як повідомила заступник голови Демократичного альянсу, учасники акції звертаються із заявами до міліції, до Голосіївського райвідділу. Ті правоохоронці, які були на місці події, за словами Вікторії Черевко, не реагували на побиття людей і лише знімали все на фотоапарати і телефони.

Натомість відділ зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в Києві повідомляє, що співробітники міліції запобігли конфліктній ситуації під час урочистого відкриття станції метро «Іподром», на яке приїхали прем’єр України Микола Азаров і голова Київміськдержадміністрації Олександр Попов.

«25 жовтня, під час урочистого відкриття станції метро «Іподром», група громадян, які висловлювали невдоволення діями КМДА, намагалися створити конфліктну ситуацію з іншими присутніми на заході громадянами. Завдяки вчасному оперативному реагуванню співробітників міліції, які забезпечували охорону громадського порядку в цьому місці, інциденту вдалося запобігти», – заявляють у міліції.

Автор фото – Аліса Рубан
XS
SM
MD
LG