Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація з Развозжаєвим не була викраденням – речник МВС


Акція з вимогою звільнити Развозжаєва, Москва, 24 жовтня 2012 року
Акція з вимогою звільнити Развозжаєва, Москва, 24 жовтня 2012 року
Ситуацію з російським опозиціонером в Україні не можна назвати викраденням. Про це Радіо Свобода заявив речник Міністерства внутрішніх справ України Володимир Поліщук.

«Його показували всі телеканали російського телебачення в присутності російських правоохоронців. Тому саме визначення «викрадення людини» не може тут застосовуватися. Якби було викрадення, якби злочинний елемент викрав його і його життю загрожувала б небезпека, то тоді була б порушена кримінальна справа. Але він був живий і здоровий, і наступного дня з’явився на всіх телеканалах Росії», – сказав Поліщук.

За його словами, за коментарями щодо того, яким чином Развозжаєв потрапив на територію Росії – «добровільно чи хтось його привіз, чи вмовляв», треба звертатися до російської сторони.

Леонід Развозжаєв разом із ще кількома опозиційними діячами Росії проходить у кримінальній справі про підготовку до організації масових безладів, яку порушили після виходу на телеканалі НТВ фільму «Анатомія протесту-2». Автори фільму стверджують, що опозиція готувала силове захоплення влади на кошти з-за кордону.

Правозахисники, які відвідали Леоніда Развозжаєва в тюрмі, заявили, що він повідомив їм про тортури. За словами російського опозиціонера, його змусили написати зізнання в плануванні заворушень проти російської влади. Развозжаєв заявляє, що його викрали в Україні, де він намагався отримати притулок, повідомили правозахисники.

За версією Слідчого комітету Росії, Развозжаєв у всьому зізнався після того, як прийшов до правоохоронців із повинною. Крім того, в комітеті кажуть, що опозиціонер офіційно не заявляв про тортури і викрадання.
XS
SM
MD
LG