Доступність посилання

ТОП новини

Мельниченко оскаржить рішення про заставу (ВІДЕО)


Мельниченка звільнили, він планує одружитись
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Екс-майор Управління держохорони Микола Мельниченко та його захист невдоволені рішенням Шевченківського районного суду про його звільнення під заставу й подаватимуть апеляцію.

«Ми оскаржуватимемо це рішення, тому що просили звільнити під підписку про невиїзд. Це оптимальний запобіжний захід. Ми не просили грошової застави, тому що грошова застава для тієї людини, яка повернулася за власною ініціативою, не дуже коректна», – заявив адвокат Мельниченка Микола Неділько.

За словами адвоката, в рішенні суду також йдеться про неможливість залишати місце проживання без дозволу слідчого, що, фактично, також є підпискою про невиїзд.

Як розповів Мельниченко після виходу з суду, в п’ятницю на 16:00 його викликають на допит до Служби безпеки України. Екс-майор повідомив, що йому забезпечили охорону спецпідрозділу «Альфа».

«Рішенням суду я не задоволений. Можна було внести мені заставу в мільйон доларів із тих двох мільйонів доларів, які дав Кучма, які процесуально оформлені й існують», – сказав Мельниченко.

Сьогодні суд вирішив звільнити колишнього майора Держохорони України під заставу в 76,5 тисячі гривень.

Таким чином, суд не задовольнив подання Служби безпеки, яка домагалася арешту Мельниченка. Колишнього майора звільнили в залі суду.

Днями Генеральна прокуратура висунула екс-майору обвинувачення у кримінальній справі проти нього про розголошення державної таємниці.

24 жовтня співробітники Служби безпеки України й Державної прикордонної служби затримали Мельниченка в міжнародному аеропорту Бориспіль.
XS
SM
MD
LG