Доступність посилання

ТОП новини

Мельниченка-нареченого звільнили за гроші, але взяли під пильну охорону (ВІДЕО)


Київ – Суд звільнив Миколу Мельниченка під заставу в 76,5 тисяч гривень. Таким чином судді відмовили СБУ та Генпрокуратурі в обранні йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Утім, захисники Мельниченка залишилися невдоволеними рішенням, оскільки вважають, що його мали відпустити без застави, а лише під підписку про невиїзд.

Одразу після звільнення з-під варти у залі засідань Шевченківського районного суду Києва екс-майора Держохорони Миколу Мельниченка взяли під охорону бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа». Так спільно вирішили у спецслужбі і Генпрокуратурі. Про це повідомив адвокат Мельниченка Микола Неділько.

Сам Микола Мельниченко в коментарі журналістам заявив, що повернувся в Україну через те, що загроза бути фізично усуненим ставала дедалі реальнішою. Також він наголосив, що обурений рішенням суду, який поставився до нього, як до злочинця.
Я викривав тих, хто грабує і вбиває людей
Микола Мельниченко

«Я законослухняна людина, я жодним чином не порушував закони України. Навпаки, я викривав тих, хто грабує і вбиває людей», – сказав Мельниченко.
Мельниченка звільнили, він планує одружитись
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

СБУ та Генпрокуратура просили заарештувати Мельниченка

Під час засідання суду представники Служби безпеки України та Генеральної прокуратури просили заарештувати Мельниченка. Утім, у рішенні суду зазначається, що «обвинувачений готовий співпрацювати зі слідством і не має наміру уникати правосуддя». Рішення про обрання запобіжного заходу оголосив головуючий у судовому процесі суддя Андрій Трубніков.

«Змінити Миколі Мельниченку запобіжний захід у вигляді взяття під варту на заставу у розмірі 75,5 тисяч гривень. Зобов’язати Миколу Мельниченка не пізніше 5 днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави внести або забезпечити внесення іншою фізичною чи юридичною особою коштів у розмірі 75,5 тисяч гривень на депозитний рахунок Шевченківського районного суду Києва», – зачитав рішення суддя.

Мельниченко залишається під наглядом слідчого – Неділько

Захисники просили суд відпустити Мельниченка на підписку про невиїзд. Відтак, вони оскаржать рішення Шевченківсього райсуду, заявив адвокат Микола Неділько.
Грошова застава для людини, яка повернулася з власної ініціативи, не зовсім коректна
Микола Мельниченко

«Ми просили підписку про невиїзд, ми не просили грошову заставу тому, що грошова застава для тієї людини, яка повернулася зі власної ініціативи, не зовсім коректна. Прийнято рішення, крім грошової застави, без згоди слідчого заборонили виїжджати будь-куди з місця постійного проживання», – зауважив Неділько.

Микола Мельниченко хоче скористатися нинішнім звільненням, щоб одружитися з екс-телеведучою Наталією Розинською

24 жовтня Микола Мельниченко повернувся зі США до України і був затриманий співробітниками СБУ в аеропорту «Бориспіль». У прес-центрі Служби безпеки повідомили, що Головне слідче управління відомства за дорученням Генпрокуратури розслідує кримінальну справу щодо Мельниченка за ознаками злочинів: розголошення державної таємниці, підробка документів та перевищення службових повноважень.

У вересні 2011 року в рамках кримінальної справи Миколу Мельниченка оголосили у розшук за звинуваченням у розголошенні державної таємниці, підробці документів і перевищенні службових повноважень. 26 грудня Печерський райсуд визнав законним порушення Генпрокуратурою у 2001 році справи щодо Мельниченка.

Третього серпня 2012 року Миколу Мельниченка затримали в аеропорту італійського міста Неаполь за ордером, виданим українським бюро Інтерполу. 14 серпня його звільнили з в’язниці.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG