Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську перед виборами студентів із гуртожитків масово відправили додому – опозиція


У Дніпропетровську відпрацьовується «нова технологія фальшування результатів виборів»: немісцевих студентів вишів на вихідні масово повідправляли додому, заявили в п’ятницю у штабі Об’єднаної опозиції «Батьківщина», яка зафіксувала ці випадки.

За даними кандидата від опозиції Анастасії Староскольцевої, у вишах проректори та декани наполегливо рекомендували студентам, які мешкають у гуртожитках, «поїхати додому за теплими речами». Зокрема, такі випадки зафіксовані у Придніпровській академії будівництва та архітектури, національному гірничому університеті, металургійній академії тощо.

«Студенти такому «піклуванню» дуже здивовані, адже ніколи ще про них так не «дбали». Готуються масштабні фальсифікації, і вони відбудуться саме на тих дільницях, де голосують студенти, що мешкають у гуртожитках. Їх відправляють по домівках, щоб підтасовувати результати голосування, влаштовувати «каруселі», тощо», – вважає Староскольцева.

Раніше передбачалось, що в суботу студенти всіх вишів міста мають відпрацьовувати той день, коли не було водопостачання, однак наразі суботні заняття скасовані.

Водночас у ректоратах вишів інформацію про ймовірні фальсифікації відкидають. Так, у ректораті Придніпровської академії будівництва та архітектури Радіо Свобода повідомили, що студентів повідправляли до батьків «через холоди» і що за бажання вони встигнуть повернутись і проголосувати.

«Холоди настали, і ми боїмось, щоб нам не довелось їх потім у робочі дні відправляти, тому ухвалили таке рішення. Ми кажемо так: їдьте додому, беріть теплі речі і повертайтесь, голосуйте. До 8-ї години вечора можна голосувати. Бачте, які холоди, а в понеділок, кажуть, і сніг може бути», – запевнив Радіо Свобода проректор будівельної академії Анатолій Приходько, додавши, що всього в гуртожитках вишу мешкає 1 тисяча 200 студентів.

У п’ятницю температура повітря у Дніпропетровську складала 12–15 градусів тепла.
XS
SM
MD
LG