Доступність посилання

ТОП новини

Молодий політик із Донеччини – хто він?


Молодий політик з Донеччини – хто він?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Донецьк – Чи складно на Донеччині займатися політичною та громадcькою діяльністю, якщо ти молода та активна людина? Які перешкоди постають на шляху активіста, та з чим саме пов'язує юний політичний діяч своє майбутнє? На ці та інші питання відповів голова донецького осередку політичної партії «Демократичний Альянс» Євген Семехін.

Незважаючи на те, що Євген очолює осередок партії у Донецькій області, мешкає він зі своєю родиною не в обласному центрі, а в Макіївці. Це місто-супутник Донецька має багато проблем із транспортом, водопостачанням та екологією. Тож саме там, навколо себе, він і гуртує політично активну молодь.

Євген Семехін вважає, що діюча влада не готова відстоювати інтереси своїх громадян, і постійно створює їм проблеми.

«Корупція є головним ворогом українського народу. З чим би ви не зіштовхнулися, вся ця структура пропитана корупцією. Тому перше завдання – це викорененя корупції. Поки ми боремося з наслідками цієї корупції. В Донецькій області ми встановили факти розкрадання більше, ніж 300 мільйонів гривень. По результатах писали заяви в прокуратури, міліцію, але реакцію зворотню позитивну отримали лише на 100 тисяч. 45 тисяч повернули в бюджет Калінінського району, і ще 50 тисяч ми повернули на Донецьку залізницю. Схема одна – на тендерних закупівлях купують товари на наші бюджетні кошти за ціну, яка значно перевищує ринкову ціну».

Складнощі є, але є допомога рідних та активістів

Мова йде, наприклад, про закупівлю харчів за завищеними цінами для дитячих садків та шкіл або надто дороге паливо у певних фірм, господарями яких є олігархи чи депутати.

«По Донецьку ми повернули і зменшили вартість проїзду у приміському транспорті. Боремося активно і повертаємо гроші платникам і користувачам послуг ЖКГ. Донецька область – дуже важка, але нова земля. Нам легко здобувати підтримку тут, захищаючи інтереси донеччан, те, що їм близько. Нам важко, бо Партія регіонів звикла, що це її. В нашій діяльності ми вже зіштовхнулися із тиском з боку влади. Під час акції проти розкрадання бюджетних коштів. Нас намагалися залякати, мабуть, враховуючи наш юний вік. Штрафами за розміщення туристичних наметів безпосередньо на мене складали протокол за розміщення під міською радою туристичного намету і за результатами протоколу хотіли взяти 800 гривень. Проте ми довели свою правоту, і цей протокол скасували», – розповідає про досягнення організації Євген.

Більшість членів донецького «Демократичного альянсу» працює, а займається політичною та громадською діяльністю у вільний час. Середній вік членів організації 24 роки, однак у багатьох вже є свої родини. Родичі ставляться до діяльності активістів організації із розумінням. Наприклад, дружина Євгена Семехіна Юлія відстоює зараз у суді право молодих матерів відвідувати супермаркети з дитячими візочками.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG