Доступність посилання

ТОП новини

На Черкащині ОВК не може почати роботу


На Черкащині у виборчому окрузі №198 (центр – місто Сміла Черкаської області) дотепер не розпочала роботу окружна виборча комісія. Про це Радіо Свобода повідомив координатор виборчих програм Громадянської Мережі «Опора» Сергій Варич.

За його словами увечері 27 жовтня відбулося засідання окружної виборчої комісії, під час якого змінили близько 200 членів дільничних комісій, зокрема й керівництва деяких ДВК.

«А ще пізніше вночі – приблизно о 23:30, відбулося ще одне засідання окружної комісії за участі 15 членів, про яке нібито не повідомили ані заступника, ані голову ОВК. І хоча їх там не було, на цьому засіданні до складу окружної комісії прийняли нових членів. Вранці голова приходить на комісію, а кворуму немає. О 8:00, як мало бути, окружна виборча комісія свою діяльність не розпочала. Зараз намагаються зібрати кворум, щоб розпочати засідання, але поки що воно так і не почалося», – зауважує Сергій Варич.

Отримати копію вчорашніх протоколів – копію рішень про зміни членів ДВК та ОВК – координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА Сергій Варич так і не зміг.

«Ми зараз досліджуємо наскільки ось ці усі члени комісії, які прийшли на заміну, можуть юридично підтвердити свої дії, наскільки у них правильно оформлені документи. Але на це потрібен час – потрібно об’їхати дільчі комісії, перевірити документи у людей. Цим ми зараз і займаємося», – додає Сергій Варич.
XS
SM
MD
LG