Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську зафіксували підкуп виборців – спостерігачі


На 24 окрузі в Дніпропетровську триває масовий підкуп виборців. Про це повідомили учасники «Громадського моніторингу», започаткованого активістами регіонального представництва Комітету виборців України та громадського руху «За чесні вибори!»

За повідомленням, спостерігачі «Громадського моніторингу» зафіксували факти, які «можуть бути кваліфіковані як порушення».

«На 24 виборчому окрузі (Дніпропетровськ), за даними спостерігачів, розгорнуті 44 торгові намети з символікою групи «Інтерпайп» (всі намети брендовані слоганом «Від« Інтерпайпу» – місту!»), де здійснюється продаж продуктів харчування, безалкогольних та алкогольних напоїв за цінами, значно нижчими за ринкові, – всі товари по 25 копійок. Даний факт може бути кваліфікований як спроба непрямого впливу (підкупу) виборців, з урахуванням того, що мажоритарний кандидат по округу № 24 Яків Безбах йде кандидатом в депутати за прямої підтримки групи «Інтерпайп», – йдеться в повідомленні учасників «Громадського моніторингу».

Водночас активісти «Громадського моніторингу» зафіксували поблизу кількох дільниць 27-го виборчого округу написи із закликами голосувати за партію УДАР.

За даними Дніпропетровської облдержадміністрації, станом на 8 ранку відкрилися всі виборчі дільниці в Дніпропетровській області.

На території Дніпропетровщини створено 17 одномандатних виборчих округів, 1672 звичайних і 104 спеціальних виборчих дільниць.
XS
SM
MD
LG