Доступність посилання

ТОП новини

Щонайменше 8 осіб загинули і понад 100 поранені від вибуху в Нігерії


На півночі Нігерії щонайменше 8 людей загинули, більше 100 поранені в результаті вибуху біля католицької церкви і наступних розправних дій з боку християн над мусульманами. Як повідомив представник Національного агентства з надзвичайних ситуацій Нігерії, вибухи сталися в неділю вранці в церкві Святої Рити в місті Кадуна.

Повідомляють, що вибух здійснив смертник, який перебував за кермом замінованого автомобіля. Постраждала не тільки будівля церкви, але й сусідні будови.

Після цього агресивний натовп християнської молоді, озброєної ножами і палицями, вийшов на вулиці міста. Християни нападали на мусульман, звинувачуючи їх у причетності до вибуху.

Раніше відповідальність за схожі напади брало на себе радикальне ісламістське збройне угруповання, відоме як «Боко Харам»; у цих нападах уже загинули сотні людей.

«Боко Харам» веде збройну боротьбу за запровадження суворої версії ісламського права і викорінення західного способу життя в усій Нігерії або принаймні на півночі країни – найчисельнішої за населенням в Африці й багатій на нафту, яка майже порівну ділиться на переважно християнський південь і переважно мусульманську північ.
XS
SM
MD
LG