Доступність посилання

ТОП новини

«Шахтар» зіпсував Абрамовичу настрій


Форвард гірників Луїс Адріано сам не забив, але двічі віддав результативні передачі
Форвард гірників Луїс Адріано сам не забив, але двічі віддав результативні передачі
Донецький «Шахтар» продовжує штурмувати нові вершини на європейській арені. Цього тижня «жертвою» бразильсько-європейського інтернаціоналу під проводом румунського фахівця Мірчі Луческу став чинний чемпіон Європи – англійський «Челсі».

Перед протистоянням із англійцями навіть найвідданіші прихильники чемпіонів України ставилися до шансів своїх улюбленців обережно. Все ж титул чинного переможця Ліги чемпіонів свідчить про певний рівень, нижче якого команда, що належить російському мільярдеру Роману Абрамовичу, навряд чи здатна опуститися.

І все ж гірники спромоглися зіпсувати Абрамовичу настрій перед днем народження, який він святкував у середу. «Шахтар» зіграв настільки організовано і цілеспрямовано, що гості «Донбас-Арени» можуть навіть пишатися мінімальним розривом у рахунку – донеччани насправді «награли» на більшу перевагу.

Уже на третій хвилині моментальна розслабленість гостей у захисті і дещиця футбольного щастя дозволила донеччанам вийти вперед. Луїс Адріано змістився з м’ячем з флангу в центр приблизно за 15 метрів від воріт і за допомогою мінімального рикошету від захисника знайшов вільне місце для передачі на Алекса Тейшейру, який несильним, але дуже точним ударом з меж штрафного майданчика змусив капітулювати Петра Чеха – 1:0.

По перерві «Челсі» став грати агресивніше, захисники діяли набагато ближче до центру поля, і господарі спромоглися використати вільні зони та вдруге засмутити голкіпера збірної Чехії. На 52-й хвилині у завершальній стадії командного відбору м’яча Фернандіньйо в центрі «обікрав» Азара, відпасував на невтомного Луїса Адріано, і той після спурту в бік воріт Чеха відповів результативною передачею на все того ж Фернандіньйо, який рухався паралельним курсом. Як і Тейшейра на початку матчу, Фернандіньйо не став бити надто сильно, та воротар був неспроможний впоратися з більярдним ударом впритул до стійки – 2:0.

Надалі «Челсі» мав не більше можливостей забити, ніж «Шахтар» – довести рахунок до розгромного. На 88-й хвилині Оскар зміг відзначитися голом престижу, та це було останнє, що вдалося гостям у цьому поєдинку – 2:1.

«Гра вийшла такою, якою я її і чекав побачити, – сказав після фінального свистка головний тренер гірників Мірча Луческу. – Як я і говорив раніше, тепер ми можемо обігрувати такі команди, як «Челсі». Це, напевно, одна з найбільш видовищних наших ігор останнім часом. І підтвердження, що ми ростемо, а наша молодь грає все впевненіше».

В іншому матчі квартету «Норшеллан» на своєму полі спромігся на сенсацію – чемпіон Данії зіграв унічию з «Ювентусом» (1:1). На екваторі турнірної дистанції «Шахтар» одноосібно очолив групу Е, в активі гірників стало 7 очок. З чотирма балами «Челсі» залишився другим, «Ювентус» з трьома очками, як і раніше третій, перше очко зарахував до своєї скарбнички данський чемпіон.

У «Динамо» – нові втрати

Тим часом, у одвічного на українській арені опонента «Шахтаря» проблеми не тільки у прем’єр-лізі, а й у Лізі чемпіонів. Від останнього місця в групі А київське «Динамо» рятує лише наявність серед суперників одноклубників із Загреба. Хорватське «Динамо» вдома програло ПСЖ з рахунком 0:2.

Динамівці, які грали в Португалії з «Порту», теж поступилися – 2:3. Кияни не виглядали такими безпорадними, як у зустрічі першого туру в Парижі проти ПСЖ, двічі спромоглися вирівняти становище, та все ж на 78-й хвилині пропустили удар, на який відповісти вже не змогли.

Після третього туру групу А, як і раніше, очолює «Порту», який має 9 очок. ПСЖ з 6 балами другий, третіми йдуть динамівці Києва – 3 очки, тричі програли їхні хорватські одноклубники.

Ліга Європи: шість із шести!

Натомість у Лізі Європи українські клуби взяли цього тижня максимальну кількість очок – шість.

Харківський «Металіст» у Норвегії здобув вольову перемогу над «Русенборгом» – 2:1. В іншому матчі групи К німецький «Байєр» на виїзді розгромив австрійський «Рапід» – 4:0.

«Байєр» і «Металіст» набрали по 7 очок, німецький клуб має кращу різницю забитих і пропущених м’ячів. «Русенборг» з 3 очками третій, тричі програв «Рапід».

«Дніпро» на своєму полі з рахунком 3:1 переміг одного з лідерів італійського футболу «Наполі», який у Дніпропетровську грав напіврезервним складом. Унічию 1:1 завершилося інше протистояння в групі F – так зіграли голландський ПСВ та шведський АІК.

«Дніпро» одноосібно очолює квартет – 9 очок. ПСВ має 4 бали, «Наполі» – 3, АІК – 1.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG