Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську зафіксували порушення на дільницях у лікарнях


У Дніпропетровську зафіксували «масову шпиталізацію» виборців. Про це сьогодні повідомив керівник юридичної служби обласного виборчого штабу партії УДАР В’ячеслав Шестіріков.

За його даними, у кожній лікарні Дніпропетровщини кількість виборців на спецдільницях (у лікарнях) напередодні голосування збільшилась від 3 до 10 разів, на спецдільниці 25-го округу кількість виборців у списках збільшилась із 67 до 270.

Також, за словами В’ячеслава Шестірікова, в Дніпропетровській обласній лікарні імені Мечнікова виявили факт термінової виписки з лікарні пенсіонера через те, що він відмовився повідомити, за кого голосуватиме.

Також Шестіріков навів приклади, коли на окремих дільницях неправильно встановлені камери відеоспостереження, а на одній взагалі встановлена так, що видно, за кого голосують виборці.

Водночас довгостроковий спостерігач від Громадської мережі ОПОРА Ольга Солодушко повідомила Радіо Свобода про інші порушення в медичних закладах Дніпропетровська. Зокрема, до пологового будинку №1 Дніпропетровська породіль на різних термінах виношування дитини клали в пологовий будинок і наполегливо рекомендували голосувати за провладну партію.

«Також є сигнали, що подібна ситуація в лікарні № 11, № 4,№ 9. Наш висновок: головних лікарів зобов’язали «дати» певний результат на виборах», – сказала вона.

Також ОПОРА перевіряє інформацію щодо дільниці міської лікарні №4, яка отримала бюлетені тільки сьогодні, і де наразі не вистачає бюлетенів для голосування.
XS
SM
MD
LG