Доступність посилання

ТОП новини

Донецьк: КВУ заявляє, що спостерігачам погрожують


Комітет виборців України заявляє, що в Донецьку спостерігачам погрожують. Йдеться вже про кілька випадків погроз, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Заступник голови донецького Комітету виборців України Олег Гришин заявив про те, що спостерігачі фіксують людей, які, на їхню думку, вже проголосували. На прохання спостерігачів пред’явити документи та показати прізвище виборця у списку та його підпис, їм відмовили і почали погрожувати.

«44 округ, дільниця 141812 — це загальноосвітня школа №90, вулиця Куприна 106 і дільниця 141771 загальноосвітя школа №78, вулиця Островського 29. Спостерігачі з посвідченнями Громадянської мережі ОПОРА зверталися до членів комісії, коли побачили такі порушення, просили надати паспорти, просили надати можливість перевірити цих виборців у списку виборців. Члени комісії в такій можливості їм відмовили, причому відмовили брутально. На дільниці 141771 нашому спостерігачу сказали невідомі особи: якщо ви хочете досидіти до кінця, сидіть тихенько. На дільниці 141812 нашому спостерігачу назвали виш, в якому він навчається, і сказали: якщо ти хочеш довчитися в цьому виші, сідай і не рипайся. На дільниці 141771 — це невідомі особи, на дільниці 141812 — це спостерігач від Партії регіонів», – сказав Гришин.

Раніше Комітет виборців України повідомив про зафіксовані випадки голосування одного виборця кілька разів у Єнакієвому.
XS
SM
MD
LG