Доступність посилання

ТОП новини

Офіційні результати виборів оголосять без затримки – ЦВК


Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал запевняє, що затримок з оголошенням офіційних результатів виборів не буде. Про це він сказав сьогодні в ЦВК.

Раніше секретар ЦВК Тетяна Лукаш заявила, що результати парламентських виборів будуть відомі протягом 15 днів.

Голосування на виборах Верховної Ради України відбулося вчора. За попередніми даними, активність виборців склала 57,99 відсотка.

За словами Володимира Шаповала, незмінний відсоток виборців, що проголосували, під час парламентських виборів у 2007 та 2012 роках може свідчити про стабілізацію українського соціуму.

«У порівняні з 2007 роком якихось кардинальних зрушень не сталося. Це може свідчити про те, що оцінка виборів у соціальному середовищі є достатньо усталеною. Сподівання на якісь зміни також є достатньо сталими», – заявив голова ЦВК.

За результатами опрацювання трохи більше ніж 43 відсотків протоколів, рейтинги партій такі: Партія регіонів – 35,34%, Об’єднана опозиція «Батьківщина» – 21,73%, Компартія – 15,00%, УДАР – 12,87%, ВО «Свобода» – 8,18%.

Голова ЦВК прогнозує, що протоколи з мокрими печатками почнуть надходити до комісії у понеділок ввечері або у вівторок зранку.

«Як і результати екзит-полів, рейтинги за електронними протоколами відносні. Результати виборів можуть бути встановлені ЦВК тільки внаслідок опрацювання протоколів з мокрими печатками, які надійдуть до ЦВК сьогодні ввечері чи завтра зранку», – наголосив Шаповал.

За його словами, протоколи з мокрими печатками найшвидше варто очікувати від окружних виборчих комісій з Києва та найближчих до нього регіонів.
XS
SM
MD
LG