Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі СНД: вибори в Україні були прозорими, але з проблемами


Володимир Гаркун
Володимир Гаркун
Місія спостерігачів від СНД називає парламентські вибори в Україні такими, що відбулися прозоро і в цілому відповідають політичним симпатіям і волевиявленню українців. Але наявні і проблеми, пов’язані з принципом формування та рівнем готовності членів дільничних виборчих комісій. Про від імені місії це заявив її голова Володимир Гаркун.

«Ми зафіксували ситуації, коли комісії перед днем голосування оновлювались наполовину. Ми не говоримо про порушення (виборчого) законодавства, яке дозволяє заміну членів комісій. Але ми переконалися, що це вносило велику неорганізованість у роботу (дільниці). Вочевидь необхідно – і ми вносимо відповідну пропозицію – щоб у майбутньому не було такої частої зміни членів комісій, оскільки за цим криються труднощі та складності у роботі комісій», – заявив Гаркун.

Також, за словами членів місії спостерігачів від СНД, у процесі виборів виявилось, що не всі члени дільничних комісій мають належний рівень підготовки та обізнані з чинним виборчим законодавством України.

Про це ж повідомляють і спостерігачі від національних парламентів Італії, Іспанії, Чехії та міжнародної організації «За чесні вибори».
XS
SM
MD
LG