Доступність посилання

ТОП новини

Член ЦВК: у низці округів до електронної системи «Вибори» вносять «фантомні» дані


За низкою округів дані, введені в інформаційно-аналітичну систему «Вибори», не збігаються з даними протоколів окружних виборчих комісій. Про це заявила заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна на засіданні ЦВК, присвяченому прийому протоколів окружних комісій із мокрими печатками.

«Таких округів досить багато, й у зв’язку з тим, що це не поодинокі випадки, я думаю, правильним буде взяти за правило, щоб стосовно кожного округу протоколи дільничних комісій були наявні в приміщенні, де проводиться засідання ЦВК», – додала вона.

Свою пропозицію заступник голови ЦВК аргументувала тим, що бланки протоколів окружних і дільничних комісій були виготовлені на замовлення Центрвиборчкому й мають відповідні номери. Тому, за її словами, фізична наявність цих протоколів дасть змогу пересвідчитися в тому, чи є вони сфальсифікованими.

Пропозиція Усенко-Чорної про наявність протоколів дільничних комісій на засіданні ЦВК викликала невелику дискусію. Однак у результаті голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що він ухвалює таке приватне організаційне рішення, щоб у когось не склалося враження, що члени ЦВК намагаються приховати якусь інформацію.

Центрвиборчком у вівторок розпочав безперервне засідання, на якому приймає протоколи окружних комісій із мокрими печатками.
XS
SM
MD
LG