Доступність посилання

ТОП новини

Представники ОБСЄ: відмова в зустрічі з Тимошенко порушує права людини


Вальбурґа Габсбурґ Дуґлас
Вальбурґа Габсбурґ Дуґлас
Заборона зустрічі колишнього прем’єра Юлії Тимошенко зі спостерігачами від ОБСЄ, це порушення прав людини. Про це сьогодні в Харкові заявив член італійського парламенту, голова комітету з демократії та прав людини ОБСЄ Матео Мекаччі.

«Офіційна причина, яку нам надали, що пані Тимошенко не може зустрітися з людьми, які направили офіційний запит для дозволу на зустріч, оскільки вона оголосила голодування. Вона не порушує ніяких прав, вона нікого не ображає, вона просто виголошує політичну заяву стосовно виборів. І саме ця заборона зустрічі призводить до ще більшого порушення прав людини. Це суперечить основним європейським правам людини, яких мають дотримуватися усі члени ОБСЄ. І особливо та країна, яка наступного року збирається головувати в Організації з безпеки та співпраці в Європі», – заявив сьогодні біля брами харківської Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» Матео Мекаччі.

Він разом зі спеціальним координатором короткострокової місії зі спостереження за виборами ОБСЄ, головою делегації Парламентської асамблеї ОБСЄ Вальбурґою Габсбурґ Дуґлас мав намір зустрітися з ув’язненою Тимошенко.

Вальбурґа Габсбурґ Дуґлас наголосила, що відмова у зустрічі з колишнім прем’єром України лише підтверджує раніше висловлену спостерігачами ОБСЄ думку, що в Україні великий дефіцит демократії.

Дуґлас підтвердила, що у вихідні Пенітенціарна служба України їй надала дозвіл на зустріч з Юлією Тимошенко, але у вівторок цей дозвіл скасували.

«Я і мій колега завтра розпочнемо знову спроби зустрітися з нею. Я тут у Харкові була в березні, і тоді ми з європейськими колегами теж були позбавлені зустрічі з Юлією Тимошенко, ми просто так не здамося», – заявила представник ОБСЄ.
XS
SM
MD
LG