Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: кандидат голодує, заявляючи про фальсифікації


На Дніпропетровщині кандидат в народні депутати по 38-му округу (Новомосковськ) Вікторія Шилова сьогодні оголосила голодування, протестуючи проти фальшувань на окрузі. Про це вона у середу повідомила Радіо Свобода.

За словами Шилової, на окрузі, де вона балотувалась як самовисуванець, у день вибрів були «тотальні фальшування» – «каруселі», підкуп виборців. Зокрема, як повідомила Шилова, по всьому округу в день виборів розставили ятки заводу корпорації «Інтерпайп», де працює провладний кандидат, її суперник Микола Солошенко: у ятках виборцям продавали харчі й напої по 25 копійок.

Як зазначила Шилова, завтра до її голодування мають намір приєднатися ще кілька жінок – місцевих активісток, які теж протестуватимуть проти фальсифікацій у день виборів.

Водночас у обласній організації Партії регіонів Радіо Свобода заявили, що вважають заяви Вікторії Шилової «риторикою», адже жодної позовної заяви в день виборів до суду від неї та чи інших кандидатів не надійшло.

За офіційними даними ЦВК, за результатами обробки 100% протоколів, Шилова посіла друге місце в окрузі №38, набравши 20,43% голосів.

Із результатом 37,04% переможцем став народний депутат України, висуванець Партії регіонів Микола Солошенко.

Більше про вибори-2012 читайте на Живому блозі Радіо Свобода.

Сайт Радіо Свобода також веде пряму трансляцію із засідання 223 окружкому в Києві.
XS
SM
MD
LG