Доступність посилання

ТОП новини

Власенко попередив, що примусове годування Тимошенко може бути катуванням


Сергій Власенко, архівне фото
Сергій Власенко, архівне фото
Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив сьогодні, що ймовірне примусове годування колишнього Прем’єр-міністра, про можливість якого говорили пенітенціарії, прирівнюється до тортур.

При цьому він послався на статтю 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, неофіційно відомої як Європейська конвенція прав людини, яку Україна ратифікувала.

Насправді згадана стаття, «Заборона катування», в офіційному українському перекладі звучить так: «Нікого не може бути піддано катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню». Про примусове годування в Конвенції нічого не сказано.

Учора начальник управління Державної пенітенціарної служби в Харківській області Андрій Лапинський заявляв, що стосовно засудженої Юлії Тимошенко, яка нині голодує, можуть вдатися до примусового годування, яке передбачене відповідними інструкціями. Наразі ж, за його словами, з нею ведуть роз’яснювальні розмови, а лікарі спостерігають за її станом.

Тимошенко, яка перебуває на лікуванні у харківській лікарні, заявила позавчора, що відмовляється від їжі на протест проти сфальшованих, на її думку, виборів до Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG