Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Лівії схвалив новий уряд


Парламент Лівії, Загальний національний конгрес, схвалив сьогодні склад уряду, який запропонував висуванець парламенту на прем’єра Алі Зейдан, а також затвердив його самого на посаді прем’єр-міністра.

Алі Зейдан подав кандидатури своїх міністрів на затвердження парламенту ще вчора, але тоді голосування не відбулося: засідання парламенту зірвали демонстранти, які намагалися ввірватися в будівлю.

Новий уряд представляє широкий спектр політичних сил, включно з провідними ліберальними й ісламістськими партіями, а також, за словами Алі Зейдана, має на меті досягти рівноваги між представниками міст і регіонів країни, щоб «уникнути помилок минулого і не провокувати вулицю».

Алі Зейдан став уже другим висуванцем на посаду прем’єра, відколи в липні був обраний Загальний національний конгрес. Перший кандидат, Мустафа Абу Шагур, у жовтні вже вдруге не зміг здобути підтримку парламенту своєму кабінетові. Депутати заявили, що той склад уряду не представляв усе політичне й географічне різноманіття країни і що в ньому було багато невідомих облич.

Алі Зейдан свого часу був дипломатом у владі колишнього лівійського диктатора Муаммара аль-Каддафі, але ще в 1980-х роках перейшов на бік лівійського опозиційного руху.
XS
SM
MD
LG