Доступність посилання

ТОП новини

Післявиборче


Ну от, поволі-поволі, але післявиборчий спалах емоцій згасатиме. А потім почнуться будні з наслідками народного волевиявлення. Волевиявлення, звісно, підкоригованого, іноді добряче підкориговангого, але все ж…Якими ж виявляться ці парламентські будні? Безперечно, веселішими – крайні «ліві» та крайні «праві» будуть чубитися між собою, мовляв «мало НКВД вас, бандеровцев, стреляло», «ні, це вас, комуняцьку заразу треба заборонити»… Блокування трибуни, запеклі сутички, влучні плювки в обличчя, нецільове використання стільців і навіть вишукане обливання себе бензином… Нічого не можна виключати, адже нові народні обранці будуть запальнішими за своїх попередників.

Отож, нудьгувати не доведеться. Звісно, своїм Жиріком Верховна Рада досі не розжилася, але міні-жиріки, на чверть-жиріки, напів-жиріки світитимуться, причому з усіх таборів. Поряд – головний радикал України з коровами під куполом, гарбузами і черговими дербі із «Саддамом Івановичем». Нардепи-дебютанти русофіли Марков, Левченко теж не змовчать (а депутат-ветеран Колесніченко – поготів…) Веселуха всім! І самим нардепам, і парламентським корам, і телеглядачам, які ще дивляться парламентську хроніку.

А найбільше веселитимуться не крайні «ліві», не крайні «праві», а «біло-сині». У перерві між поєдинками Чечетов (чи кому доручать виконувати цю роль?) ручкою махатиме, більшість під час ухвалення важливих законів як автомат голосуватиме, і «все буде добре», як співав один із дуже небагатьох порядних нардепів (екс-нардепів, бо відмовився від мандату, на те він і порядний). «…Для кожного з НИХ»…

PS Питання лишень, чи надовго добре для НИХ? Із таким проффесіоналізмом і при владі?! Таке щастя довго тривати не може. Але це вже інша історія…
  • Зображення 16x9

    Олександр Лащенко

    На Радіо Свобода – з березня 2005 року. До того працював три роки на Громадському радіо. Народився 1969 року в Києві. Закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

XS
SM
MD
LG