Доступність посилання

ТОП новини

Київрада знову просить захистити Біличанський ліс


Під час акції на захист Біличанського лісу під Адміністрацією Президента, 26 жовтня 2012
Під час акції на захист Біличанського лісу під Адміністрацією Президента, 26 жовтня 2012
Київрада вирішила направити листи Президентові України, голові Верховної Ради та Генпрокуророві з проханням захистити чотири тисячі гектарів Біличанського лісу від вирубок і не віддавати його селищу Коцюбинському. За рішення проголосували 96 депутатів, присутніх на засіданні.

«Ми бачимо, для чого Коцюбинська селищна рада збільшує свою територію із вісімдесяти гектарів до чотирьох тисяч: вони своїми рішеннями роздають по десять соток підставним особам, підставним житлово-будівельним кооперативам під забудову», – заявляє голова Партії зелених, депутат Київради Денис Москаль.

Він нагадав, що після аварії на Чорнобильській АЕС Біличанський ліс став буферною зоною, яка затримала частину радіації і врятувала Київ.

9 жовтня цього року Вищий адміністративний суд України розглянув касаційну скаргу Коцюбинської селищної ради про визнання відсутності повноважень сільради розпоряджатись землями. За результатами розгляду, суд без належного повідомлення сторін скасував відповідну постанову Київського апеляційного суду від 21 червня 2012 року. Таким чином, близько чотирьох тисяч гектарів лісу, який вважався територією Києва, можуть віддати під забудову.

У 2011 році Президент Віктор Янукович заявляв про намір захистити Біличанський ліс. У липні Київська міська рада ухвалила рішення про приєднання згаданої території до національного природного парку «Голосіївський», однак досі, як зауважують у Київраді, відповідного указу Президента немає.
XS
SM
MD
LG