Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода» закликає ЦВК змінити голову 223-го окружкому


У залі засідань ОВК № 223, 1 листопада 2012
У залі засідань ОВК № 223, 1 листопада 2012
Всеукраїнське об’єднання «Свобода» закликає Центральну виборчу комісію змінити голову київської окружної виборчої комісії № 223. Про це сьогодні заявив керівник виборчого штабу ВО «Свобода» Руслан Кошулинський.

«У Києві проблемним залишається 223-й ОВК. Сьогодні ми вимагаємо заміни голови ОВК, тому що те, що робить чинний керівник, не вкладається ні в які правові рамки, і наш представник у ЦВК сьогодні вимагатиме термінової заміни цієї людини», – сказав він.

За словами Кошулинського, вже були прецеденти, коли ЦВК ухвалювала рішення про заміну керівництва окружкомів.

В іншому разі, заявив він, ЦВК має або втрутитися у ситуацію в окрузі і перерахувати голоси, або взяти під свою особисту відповідальність усе те, що там відбувається.

Крім того, Кошулинський наголосив, що «Свобода» і надалі залучатиме максимальну кількість своїх прихильників для захисту вибору громадян у цьому та інших проблемних округах.

Тим часом на даний час Окружний адміністративний суд Києва розглядає скаргу ВО «Свобода» щодо перерахунку голосів на двох дільницях у цьому окрузі.

«Свобода» мотивує свою скаргу тим, що перерахунок голосів призначили в зв’язку зі скаргами спостерігачів, які не були зареєстровані на цих дільницях, і скарги були подані вже після закриття дільниць. «Акти не складалися і не подавалися. Тобто це фактично акти, які подалися заднім числом, коли вже зрозуміли, що програють вибори і треба щось робити», – заявив юрист «Свободи».

Засідання ОВК № 223, заплановане на сьогоднішній ранок, досі не почалося. В цьому окрузі триває боротьба між кандидатом від «Свободи» Юрієм Левченком та самовисуванцем Віктором Пилипишиним. Нині, за даними сайту ЦВК, обробили 76,23% протоколів: із різницею в майже 640 голосів перемагає Пилипишин.

Радіо Свобода транслює події в ОВК № 223 наживо.
XS
SM
MD
LG