Доступність посилання

ТОП новини

У Росії вирок соратникові Ходорковського скоротили на три роки


Платон Лебедєв, архівне фото
Платон Лебедєв, архівне фото
Суд у Росії зменшив у четвер із 13 до 10 років термін ув’язнення Платона Лебедєва, ділового партнера і соратника ув’язненого підприємця Михайла Ходорковського. Суд в Архангельській області на півночі європейської частини Росії, де Лебедєв відбуває покарання, послався на пом’якшення відповідальності за економічні злочини.

Адвокати Лебедєва заявили, що задоволені рішенням суду. Прокуратура ще не повідомляла, чи не має наміру оскаржувати його.

Цей же Вельський районний суд в Архангельській області вже ухвалював у серпні зменшити Лебедєву покарання, але тоді це рішення оскаржили і адвокати, які вимагали звільнити ув’язненого відразу, і прокуратура; Архангельський обласний суд тоді скасував у вересні це скорочення терміну.

Платон Лебедєв разом із Михайлом Ходорковським були співвласниками нафтової компанії «ЮКОС»; їх засудили до 13 років позбавлення волі кожного за двома кримінальними справами – за обвинуваченнями в різноманітних фінансових зловживаннях, зокрема, уникненні податків чи розкраданні нафти власної ж компанії. І Ходорковський, і Лебедєв неодноразово заявляли, що не визнають своєї провини і що справи проти них сфабриковані з політичних міркувань.

Новий термін виходу Лебедєва на волю, якщо його не скасують знову, – липень наступного року. Ходорковський наразі залишається в ув’язненні до 2016-го.
XS
SM
MD
LG