Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура не порушуватиме справи щодо відеозйомки Тимошенко – захисник


Сергій Власенко, архівне фото
Сергій Власенко, архівне фото
Генеральна прокуратура відмовилася порушувати кримінальну справу за фактом оприлюднення в інтернеті відеозаписів колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко в лікарняній палаті та під час проведення медичних процедур, заявив у четвер журналістам її захисник Сергій Власенко.

За його словами, Генпрокуратура «своє рішення мотивує тим, що не знає, звідки з’явилося відео, бо пенітенціарії вчергове написали, що нічого не знімали, а у всіх, хто бачив це відео, був оптичний обман».

Разом із тим Власенко сказав, що поки що не має офіційного документу про відмову порушити кримінальну справу.

Також він повідомив, що захист Тимошенко оскаржить відхилення київським судом позову до пенітенціарної служби щодо розголошення графіків лікування та раціону колишнього прем’єра.

«Але це не має ніякого сенсу, я переконаний у тому, що рішення апеляційного адміністративного суду буде абсолютно аналогічним», – додав Власенко.

Окружний адміністративний суд Києва у вівторок відхилив у повному обсязі позов Тимошенко щодо незаконного поширення конфіденційної інформації про стан її здоров’я, встановлення відеокамер у приміщеннях лікарні, де вона перебуває, та відеоспостереження за нею, а також забезпечення її охорони співробітниками чоловічої статі.
XS
SM
MD
LG