Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові порушили справу через самогубство екс-керівника компанії, до якої причетний Аваков


Харківська міліція порушила кримінальну справу за фактом самогубства Олександра Мотилевського, який донедавна входив до складу керівництва АТ «Інвестор», повідомив у четвер начальник слідчого управління Головного управління МВС України в Харківській області Зиновій Галаван. За його словами, справа порушена за статтею «доведення до самогубства».

Правоохоронці заявили про п’ять передсмертних записок загиблого – дружині, мамі, компетентним органам та інші. Одна з записок називається «Сага про людей і нелюдів». У ній, як переконує Зиновій Галаван, згадується Арсен Аваков, свого часу засновник «Інвестора», потім голова Харківської ОДА, нині керівник обласної організації партії «Батьківщина», який нині живе в Італії, а в Україні перебуває в розшуку.

Як заявив Галаван, у тій записці Мотилевський пише про жадібність Авакова і те, що він кинув людей у важку хвилину.

Галаван також підкреслив, що Аваков може бути допитаний у цій справі. Разом із тим начальник слідчого управління не уточнив, чи згадуються в записці інші прізвища, і відмовився зачитати повний текст.

У слідства немає сумнівів, що це було самогубство, додав він.

Сьогодні ж Арсен Аваков на своїй сторінці в фейсбуку написав: «Учора наклав на себе руки Олександр Мотилевський, який іще недавно очолював правління АТ «Інвестор». Людина не витримала тиску обставин. І хоча після року пресингу з травня він уже не працював у компанії, у спокої його не залишили. Допити в УБОЗі, погрози і тиск вивели людину з себе. Негідники… Я не знаю, як таке коментувати. Горе в родині, горе в нас…»

За інформацією Харківського обласного управління МВС, у середу на вулиці виявили тіло 45-річного харків’янина Олександра Мотилевського. Працівники слідчо-оперативної групи міліції та експерти, оглянувши місце події і труп, встановили, що чоловік загинув у результаті самогубства, вистрибнувши з балкона своєї квартири, розташованої на 9-му поверсі 12-поверхового будинку.

Мотилевський із 2005 року був заступником голови правління АТ «Інвестор», а з вересня 2011 до травня 2012 року виконував обов’язки голови правління.

Стосовно керівників АТ «Інвестор» була порушена кримінальна справа, деякі з них, зокрема, колишній голова правління Андрій Переєденко, затримані та утримуються в СІЗО, заступник голови спостережної ради «Інвестора» Геннадій Гайовий оголошений у розшук.

Арсен Аваков був головою наглядової ради АТ «Інвестор» до 2005 року. Нині проти нього в Харкові порушена кримінальна справа за статтею про перевищення службових повноважень і влади, які спричинили важкі наслідки. Він заперечує звинувачення і називає їх політично вмотивованими й пов’язаними з його опозиційною діяльністю.
XS
SM
MD
LG