Доступність посилання

ТОП новини

Округ №132: триває боротьба за протоколи (ВІДЕО)


Сьогодні вночі співробітники виконавчої служби за допомогою бійців спецпідрозділу «Беркут» винесли з приміщення окружної виборчої комісії №132 з центром у місті Первомайську Миколаївської області всі оригінали протоколів дільничних комісій.

Про це повідомляє прес-служба партії «Фронт Змін».

За даними опозиціонерів, силовики проривалися з будівлі ОВК з боєм, є поранені.

За попередніми даними на сайті ЦВК після підрахунку 100% голосів перемагав опозиційний кандидат Аркадій Корнацький. Через добу дані на сайті змінилися на користь кандидата від Партії регіонів Віталія Травянка.

Близько першої години ночі співробітники виконавчої служби у супроводі загону «Беркуту» приїхали на дільницю із рішенням суду про вилучення всіх оригіналів протоколів дільничних комісій.

«Силовики змусили голову комісії, якого вони привезли із собою, за даними очевидців, силоміць, відкрити сейф і витягли звідти оригінали протоколів ДВК. Люди намагалися завадити їм, адже вилучення протоколів не було навіть законним чином оформленим. Народ забарикадував двері ззовні, проте «беркутівці» вибили їх і стали прориватися крізь натовп до автобусу. Вони били людей ногами й кийками. Їм на підкріплення прибігли люди у формі та міліція, які підключили до побиття простих громадян та застосували сльозогінний газ», – заявили у прес-службі партії.

«Беркутівці» завантажили коробки з протоколами в автобус, проте люди не дали йому вирушити. Спочатку громадяни оточили автобус, згодом йому шлях перегородили п’ять автомобілів КАМАЗ, які тримають автобус в кільці.

1 листопада у прес-службі ВО «Батьківщина» заявили, що судді Миколаївського окружного адміністративного суду витребували від окружної виборчої комісії № 132 оригінали усіх протоколів ДВК в межах округу, заявляють у «Батьківщині».

Таке рішення ухвалене попри те, що відповідно до закону про вибори оригінали цих протоколів невідкладно після прийняття окружною виборчою комісією передаються до Центрвиборчкому. Окрім того, саме окружна комісія відповідає за їхнє збереження, наголошують у «Батьківщині».
XS
SM
MD
LG