Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК відреагує на події в проблемних округах після отримання документів – член комісії


Центральна виборча комісія може і повинна була б взяти на себе підрахунок голосів на виборах у проблемних округах. Про це заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

«Але головне питання – щоб було що підраховувати. Коли вночі зриваються пломби і псуються бюлетені за певних кандидатів, то нема що там вже підраховувати», – сказала Усенко-Чорна.

За її словами, зараз до ЦВК документів із цих округів ще не надійшло, тому поки що комісія реагувати на це не може. «Будемо реагувати тоді, коли ЦВК отримає відповідні документи», – сказала заступник голови ЦВК.

Центральна виборча комісія сьогодні переривала засідання з прийому протоколів окружних комісій для обговорення ситуації, що склалася з встановленням результатів виборів у низці округів.

З ініціативою про перерву виступила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна. «Кийками «Беркута», сльозогінним газом наразі відбувається підрахунок голосів у кількох округах», – заявила вона.

За словами члена ЦВК, така ситуація склалася в округах №94, 132, 223.

На засіданні ЦВК також виступив голова ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, який заявив, що в низці округів наразі «триває не просто бійка – застосовується сила, сльозогінний газ». Він заявив, що така ситуація склалася на 15 округах.

Зараз засідання ЦВК відновилося. Центральна виборча комісія продовжує приймати протоколи окружних комісій.

Більше про вибори читайте на Живому блозі Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG