Доступність посилання

ТОП новини

УДАР може домагатися визнання виборів недійсними – Кличко


Лідер партії УДАР Віталій Кличко не виключає, що його політична сила може вимагати визнання парламентські вибори в Україні недійсними.

«Якщо маніпуляції триватимуть, хочу ще раз наголосити: ми робитимемо все, щоб ці вибори було визнано недійсними», – сказав він сьогодні в Києві, відповідаючи на запитання, чи визнаватиме УДАР результати виборів.

При цьому, за словами Кличка, необхідно дочекатися підбиття підсумків голосування.

Кличко наголосив, що вибори «складно визнати дійсними, при тому, що було виявлено багато порушень». «Назвати ці вибори чесними дуже складно», – додав лідер УДАРу.

Раніше один із лідерів партії «Батьківщина», віце-спікер парламенту Микола Томенко заявив, що фальсифікації результатів виборів з боку влади стають системними та змушують опозицію захищатися всіма доступними методами. Він заявляє: якщо влада не зупинить сценарію фальсифікацій і перегляду результатів виборів, то опозиція має ухвалити рішення про відмову працювати в новому парламенті.

ЦВК має встановити офіційні результати виборів до 12 листопада й оприлюднити їх у газетах «Голос України» та «Урядовий кур’єр» не пізніше ніж через п’ять днів після ухвалення рішення про результати голосування, тобто не пізніше ніж 17 листопада.
XS
SM
MD
LG