Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК прийняла документи проблемного округу № 14


Центральна виборча комісія в п’ятницю прийняла протоколи 14-ї окружної виборчої комісії (Вінницька область), однак пообіцяла уважно вивчити всі документи.

Під час прийому протоколів окружної комісії № 14 член ЦВК Юлія Швець повідомила, що, відповідно до виборчої документації, в окрузі здійснили перерахунок голосів на кількох виборчих дільницях. Після перерахунку кількість недійсних бюлетенів різко збільшилася.

«Ці дані свідчать, що на цьому окрузі відбулися дії, пов’язані з якимись маніпуляціями з виборчою документацією», – наголосила вона.

Крім того, з’ясувалося, що протокол не підписали двоє членів окружної комісії, які мали окрему думку й навіть прибули до ЦВК, щоб доповісти про неї. Вони стверджують, що не були поінформовані про засідання комісії, на якому підбивалися підсумки голосування, і вони не змогли взяти в ньому участь.

Ці члени окружкому № 14 також заявляють, що голова однієї з дільничних комісій стверджує про те, що всю виборчу документацію дільниці доправили в округ непошкодженою, проте потім в окружкомі виявили пошкодження, в результаті чого вирішили перерахувати бюлетені.

Водночас голова дільничної комісії каже, що документацію їхньої дільниці пошкодили безпосередньо в приміщенні окружкому.

Швець заявила, що кожну цифру й кожну сторінку виборчої документації протоколу окружної комісії № 14 буде ретельно вивчено в ЦВК. При цьому, за її словами, є підстави звернутися до прокуратури та правоохоронних органів щодо відповідних дій із членами окружної комісії.

У цьому окрузі перемагає самовисуванець Віктор Жеребнюк. Від конкурента, представника ВО «Батьківщина» Івана Мельничука його відділяє 83 голоси.

Більше про вибори читайте на Живому блозі Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG