Доступність посилання

ТОП новини

Раніше зниклий голова ОВК з Первомайська привіз до ЦВК протокол про результати виборів


Голова окружної виборчої комісії № 132 (Первомайськ, Миколаївська область) привіз до Центрвиборчкому протокол про результати виборів в окрузі. Як повідомляє агентство УНІАН, документація з одномандатного виборчого округу № 132 лежить у коробці з печаткою Миколаївського окружного адміністративного суду. Зараз робоча група ЦВК приймає від цієї комісії протоколи дільничних виборчих комісій округу. Після цього протокол окружної виборчої комісії оголошуватиметься на засіданні ЦВК. На сайті ЦВК сказано, що всі 100% електронних протоколів опрацьовано і перемагає кандидат від Партії регіонів Віталій Травянко.

Раніше суд в Миколаївській області ухвалив рішення витребувати в ОВК № 132 оригінали протоколів або їхні копії для розгляду в суді під час слухання позову кандидата Анатолія Пешехонова, який заявив про «зникнення» 40 голосів виборців, відданих за його кандидатуру. У Первомайській виконавчій службі ухвалили рішення везти до суду оригінали. Представники опозиції заявили, що таким чином суд втручається у виборчий процес. Виник конфлікт, під час якого минулої ночі силовими діями бійці «Беркута» і судові виконавці намагалися доставити протоколи до суду. Народний депутат Геннадій Москаль, який прибув до Первомайська, забрав винесені з ОВК № 132 протоколи і повернув їх у будівлю міськвиконкому, де працює комісія. 2 листопада ОВК звернулася до суду з клопотанням скасувати постанови про витребування протоколів для розгляду їх у залі суду. Миколаївський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про перерахунок голосів в окрузі № 132 у залі суду. «Беркут» врешті силою вилучив протоколи, їх доставили до Миколаєва.

Сьогодні о 6.00 Миколаївський окружний адмінсуд відхилив позов про визнання незаконним протоколу про результати голосування в 132-му окрузі. За попередніми даними на сайті ЦВК після підрахунку 100% голосів, в окрузі № 132 перемагав опозиційний кандидат Аркадій Корнацький. За добу дані на сайті змінилися на користь кандидата від Партії регіонів Віталія Трав’янка.

Москаль заявив, що працівники міліції і судові виконавці підмінили оригінали виборчих протоколів Первомайської ОВК № 132 під час їхнього транспортування до Окружного адміністративного суду Миколаєва.
XS
SM
MD
LG