Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК прийняла для аналізу протокол ОВК №132 і доручила його перевірити


Центральна виборча комісія прийняла для подальшого опрацювання протокол окружної виборчої комісії № 132 (Первомайськ, Миколаївська область) про результати голосування на виборах народних депутатів України 28 жовтня.

Як повідомляє УНІАН, цей протокол був підписаний керівництвом комісії та її членами. Член ОВК Валентина Крощенко повідомила, що для встановлення результату повторного підрахунку голосів не проводилося, але 47 дільничних виборчих комісій складали уточнені протоколи.

«Протягом багатьох годин ми стали свідками, що на сайті ЦВК після введення всіх протоколів переможцем був Аркадій Корнацький, при чому він мав перевагу 4 299 голосів. Потім протягом дуже короткого часу в систему вносяться зміни, і дуже дивним чином вносяться дані, на користь Віталія Трав’янка починають капати голоси від конкретних двох кандидатів-донорів», − сказала заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

«Факт прийняття протоколу означає його легітимізацію», − зазначив голова ЦВК Володимир Шаповал.

У той же час, Шаповал дав доручення перевірити всі протоколи цього окружкому «до коми».

Таким чином, за станом на 19:36 3 листопада ЦВК прийняла паперові протоколи від 186 з 225 окружних виборчих комісій, створених для проведення виборів народних депутатів.
XS
SM
MD
LG