Доступність посилання

ТОП новини

У п’яти округах результати виборів встановити неможливо – ЦВК


Центральна виборча комісія України визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів у п’яти одномандатних округах: №94, №132, №194, №197, №223. Про це йдеться в постанові, ухваленій у понеділок.

Крім того, ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів у цих округах та звертається до Верховної Ради для ухвалення рішення щодо проведення повторних виборів у цих округах.

У своїй постанові Центрвиборчком зазначає, що вибори в цих округах провели без дотримання норм, передбачених Конституцією та законом про вибори народних депутатів України.

В окрузі №94 (Київщина) спочатку перемагав кандидат від «Батьківщини» Віктор Романюк. Проте апеляційний адмінсуд дав підстави не визнавати результати голосування на 28 дільницях, де лідирував Романюк, і окружком оголосив переможцем кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху.

У 132-му окрузі (Первомайськ, Миколаївська область) тривала боротьба між кандидатом від Об’єднаної опозиції Аркадієм Корнацьким і кандидатом від Партії регіонів Віталієм Травянком, який є заступником голови Миколаївської облдержадміністрації. Спочатку, після підрахунку 100% голосів, Корнацький випереджав Травянка. Проте в результаті ЦВК прийняла протокол окружкому №132, де переможцем значиться Травянко.

В окрузі №197 (Канів, Черкаська область) комісія дуже повільно рахувала голоси, і опозиціонери заявляли про махінації на користь самовисуванця Богдана Губського. Альтернативний підрахунок голосів показав перемогу кандидата «Батьківщини» Леоніда Даценка, проте вранці 5 листопада на сайті ЦВК Губський значився як переможець.

Триває боротьба в окрузі №223 у Києві між кандидатом «Свободи» Юрієм Левченком і самовисуванцем Віктором Пилипишиним (екс-голова Шевченківської райради та райадміністрації в столиці). Спершу перемогу здобув Пилипишин, за останніми даними, лідирує Левченко, але ОВК перераховує голоси на 11 дільницях.
XS
SM
MD
LG