Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція за скасування закону про всеукраїнський референдум


Опозиція вимагатиме скасування ухваленого сьогодні парламентом закону про всеукраїнський референдум. А в разі, якщо Верховна Рада не ухвалить такого рішення, звертатиметься до Конституційного Суду України. Про це заявив народний депутат України, віце-спікер парламенту Микола Томенко на вечірньому пленарному засіданні.

За його словами, ухвалення закону про всеукраїнський референдум означає, що після парламентських виборів Конституційна асамблея підготує проект про внесення змін до Основного закону і винесе його на референдум.

Томенко прогнозує, що таким чином на референдум може бути винесене положення, згідно з яким вибори Президента України відбуватимуться в парламенті.

Як заявив депутат, відповідно до закону, парламент навіть не може обговорювати результатів всеукраїнського референдуму.

«Ви хочете, щоб і це право забрали у парламенту, яке передбачено Конституцією?», – заявив Томенко.

Раніше сьогодні Верховна Рада ухвалила закон про всеукраїнський референдум, який встановлює, що референдум може проводитися щодо схвалення нової редакції Конституції, внесення до неї змін, скасування або визнання нечинним закону про внесення змін до Основного закону. Також референдум може проводитися щодо питання зміни території України.
XS
SM
MD
LG