Доступність посилання

ТОП новини

У Києві презентували комікс про вибори у США (ФОТО)


У Києві презентували комікс «Відчайдушні господарі Білого Дому, або Як Обама продав Американську мрію Китаю». Комікс присвячений президентським виборам в США і оформлений в жанрі політичної комедії. Його автори – київська компанія стратегічних комунікацій CFC Consulting і американська компанія MuPoToon LLC.

В основі сюжету коміксу – передвиборча кампанія чинного президента США Барака Обами. Зіткнувшись із низькими рейтингами та негативними прогнозами щодо шансів бути переобраним, Обама випадково зустрічає двох українських студентів літньої школи Гарвардського університету Спритка і Гарнюню (ці персонажі є частиною брендові стратегії України, розробленою компанією CFC Consulting). Їхній нестандартний підхід до вирішення проблем допомагає йому відновити свої шанси на другий термін президентства.

Коли у радників американського президента закінчуються ідеї стосовно збирання коштів, Спритко і Гарнюня пропонують Обамі продати Китаю його персональний секрет здійснення Американської мрії. В результаті Обаму переобирають на новий президентський термін.

«Ми намагалися в хорошому сенсі посміятися над процесом виборів з недовірою, з долею сарказму глянути на політтехнологію. Все побудовано на жартах навколо теми, яким чином президенти та їх радники виходять зі складних ситуацій у реальному житті», – заявив креативний директор CFC Consulting Юрій Сак.

Тираж коміксу – 500 екземплярів. Вони будуть розповсюджуватися в США. В Україні його продавати не будуть, проте планують створити комікс в онлайн-форматі.

Зараз, за словами Сака, в США готуються запустити мультфільм «Відчайдушні господарі білого Дому». Його прем’єра запланована на 2014 рік. Автори розраховують, що цей мультик складе конкуренцію вже відомим «Сауспарку» і «Сімпсонам».
XS
SM
MD
LG