Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція заявила, що оскаржила рішення ЦВК про проблемні округи


Арсеній Яценюк на мітингу опозиції біля ЦВК, 6 листопада 2012 року
Арсеній Яценюк на мітингу опозиції біля ЦВК, 6 листопада 2012 року
Голова ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив у вівторок на мітингу біля будівлі Центральної виборчої комісії в Києві, що опозиція вже подала до суду на ЦВК з вимогою, як він сказав, «скасувати рішення про оголошення перевиборів, порахувати бюлетені в округах, де перемогли наші кандидати, і визнати перемогу опозиційних кандидатів».

При цьому він заявив, що рішення про перевибори не існує, бо законного рішення про це не ухвалили ні Центрвиборчком, ні Верховна Рада.

За його словами, якщо ЦВК не вирішить цієї ситуації з проблемними округами, то і всю новообрану Верховну Раду не можна буде визнати за легітимну.

Тим часом у прес-службі Вищого адміністративного суду України, який мав би розглядати такі скарги, заявили в вівторок, що не мають інформації про цей позов.

Верховна Рада в вівторок ухвалила постанову, якою рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори у п’яти одномандатних округах, у відповідь на постанову Центрвиборчкому, який у понеділок визнав неможливість достовірно встановити результати голосування в цих округах і закликав парламент призначити ці повторні вибори.
XS
SM
MD
LG