Доступність посилання

ТОП новини

У комітеті Європарламенту обговорювали Україну


У комітеті Європейського парламенту з закордонних справ у Брюсселі у вівторок обговорили становище в Україні після парламентських виборів, заслухавши інформацію голови спостережної місії Європарламенту на цих виборах Павела Коваля.

Він, зокрема, заявив, що в Європарламенті так серйозно ставляться до України, бо вона має європейські прагнення, до того ж вона має очолити Організацію з безпеки і співпраці в Європі. Тому, як сказав Коваль, він очікує на конструктивну реакцію України на спільну заяву спостерігачів від низки європейських інституцій, оприлюднену наступного дня після виборів.

За його словами, українці мають можливість реалізувати свій політичний вибір, але нинішні вибори були не кращі порівняно з попередніми – президентськими 2010 року і парламентськими 2007-го.

Павел Коваль згадав, серед іншого, про низку передвиборних проблем, головно через недоліки нинішнього закону про вибори. Спостерігачі не помітили серйозних порушень у сам день виборів, але голоси досі не підраховані, що викликає серйозну стурбованість.

Іще один євродепутат, Міхаель Ґалер, заявив, що для вільних і справедливих виборів була потрібна політична воля, але її в української влади не було.

Водночас він заявив, що хотілось би не стільки критикувати Україну, а інтенсивно співпрацювати з нею, щоб наблизити її до Європи і підштовхнути її до змін у цьому напрямку.

Ґалер також додав, що в Європі хочуть «демократизації, а не олігархізації» України.
XS
SM
MD
LG