Доступність посилання

ТОП новини

У США обидва президентські кандидати висловили впевненість у перемозі


Барак Обама (л), Мітт Ромні (п), комбіноване фото
Барак Обама (л), Мітт Ромні (п), комбіноване фото
У Сполучених Штатах Америки, де в вівторок відбуваються вибори президента, обидва провідні кандидати висловили впевненість у своїй перемозі.

Кандидат від Республіканської партії Мітт Ромні, проголосувавши вранці за місцевим часом у штаті Массачусетс, у якому він був губернатором і в якому числиться на постійному мешканні, висловив сподівання, що виборці проголосують за «зміни» порівняно з нинішньою владою.

Кандидат від Демократичної партії, чинний президент Барак Обама, який за законом свого штату Іллінойс міг проголосувати достроково і зробив це ще минулого місяця, заявив у телеінтерв’ю, що дивиться в майбутнє з «обережним оптимізмом».

За останніми опитуваннями, обидва головні кандидати загалом по країні мали приблизно рівну підтримку виборців, а в більшості тих штатів, які донедавна не мали помітної схильності до одного з кандидатів, останніми днями Обама почав потроху випереджати Ромні.

За традиційною двоступеневою системою президентських виборів у США виборці, голосуючи за свого кандидата, тим самим обирають членів колегії виборників, які, в свою чергу, й голосують власне за президента, хоча нині цей другий етап практично перетворився на формальність.

Виборчі дільниці у найзахіднішому штаті США, який закінчить голосування останнім, Алясці, закриються за київським часом у середу о 8-й годині ранку. На решті території США голосування закінчиться вже до 6-ї.
XS
SM
MD
LG